8月15日  Le 15/8
 

香妲・艾克曼、薩米・斯林葛堡  Chantal AKERMAN,  Samy SZLINGERBAUM

1973│法國、比利時 France/Belgium│劇情片 Fiction│B&W│DCP│42min
 

八月十五日,一個陽光明媚的日子,一位年輕女子在寧靜的巴黎公寓裏,以不斷場的獨角戲,述說著旅居巴黎的點滴。她一個人說話、沉思,並自我省思。攝影機遊走於房間的不同角落,記錄下她的一舉一動、這個空間、以及這個夏天的光和影。本片主題環繞著孤獨、身不由己,以及難以承受的憂鬱心理。
 

Mid-August in Paris in a sunny, quiet apartment a young woman talks, thinks, reflects on herself, her everyday life and little events in a long, uninterrupted monologue. The camera pictures her and her gestures in long, fixed shots moving around the rooms, the space, the light and shadows in a summer day.
 

台北華山 1 廳 10/18(二)11:00

台北華山 1 廳 10/21(五)13:10 ☆

 

創作者介紹

2017台灣國際女性影展中文官方部落格

2017女性影展 發表在 痞客邦 PIXNET 留言(0) 人氣()